TURISME RURAL AL MONTSENY...
               ... és turisme rural a Can Toni

 

Alzina centenaria del Montseny, Maia Can Toni

EL ENTORN DE CAN TONI

Si voleu passar uns dies de descans, en un entorn únic, al mig de la natura, crec sincerament que la finca Can Toni és el lloc ideal.

Per una banda gaudireu d'un allotjament confortable, ampli, nou i net i fora de la casa, tot el espai del mon per passejar i contemplar el paisatge.

Can Toni està a 820 metres d'altitud, en un vessant del Turó de l'Home, a menys de 900 metres del seu cim.

Aquesta alzina centenària, molt habitual al costat de les cases de pagès, és un arbre particularment estimat a Can Toni i tot un símbol de la casa. Segons explica la tradició, sota la seva ombra, és el lloc on els meus avantpassats prenien les decisions més importants. També on aparaulaven els acords i on tancaven tractes i negocis.
   A la primera foto d'aquesta pàgina, que està feta des de la Serra del Navall, és pot veure la mida imponent de l'alzina en relació a la casa.


Panoràmica del Parc Natural del Montseny, mirant a l'oest des de Can Toni

Aquesta és la vista que podeu contemplar des de totes les finestres dels allotjaments de lloguer que ofereixo a Can Toni, a 820 m. d'altitud.
La fotografia encara es queda curta, cap càmera pot abraçar la totalitat de l'espectacle.
A la dreta queda tallat el majestuós Matagalls amb 1700 m. A l'altre banda, al fons, el poderós Puigdrau 1347 m. que presideix el final del Pla de la Calma i a mig terme, per l'esquerra, la Serra del Navall , com un contrafort, ben llarg, que baixa, directament del Turó de l'Home. (al darrere del fotògraf)


Punt de partida de nombroses excursions.

La Masia Can Toni està incrustada a l'interior del Montseny, aquesta privilegiada situació fa que sigui un punt de partida ideal per moltes excursions a llocs emblemàtics del Montseny.

Si esteu acostumats a caminar per muntanya, podreu pujar al Turo de l'Home (1.707 m.), punt culminant del Montseny, ascendint per la carena de la serra del Navall, pels Corrals d'en Rovira i d'en Deumal, fins el cim. O bé desviar-se una mica, pel corriol que passant per la magnífica fageda farcida d'antics Pous de Glaç , us porta fins Les Agudes (1.700 m).

Can Toni casa de turisme rural


Massís del Matagalls des de la Masia Can Toni

El Massís del Matagalls (1696 m.) i Coll Pregon, tal com es contempla des de Can Toni (820 m.)
Concretament es veuen perfectament en primer terme, al centre,  els cims del Puig Sacreu (1624 m) i el Turó de Bandera (1654 m) el cim del Matagalls queda immediatament adossat al darrera.


El Matagalls des de la casa rural Can Toni del Montseny Excursions a peu, bicicleta BTT o amb 4x4

Una excursió més fàcil per fer a peu, seria anar a La font de les Nàiades, el camí passa per les Cingleres de Bovilà, que són un penya-segats espectaculars a la vall que separa el massís del Matagalls del Turó, amb el curs alt de la Tordera al fons, (menys de 40 minuts a peu de Can Toni).

Riu amunt aniríem al seu naixement a Sant Marçal i riu avall podríem anar fins el Gorg Negre, que és un salt d'aigua del riu, en el lloc més profund de les cingleres.

Altres que no vulguin caminar tant, poden anar a buscar el llom de la Serra del Navall , passant per la veïna casa de Cal Maginer, i una mica més endavant, contemplar Can Toni, tal com es mostra a la foto que encapçala aquesta pàgina.

Amb cotxe o bicicleta els més agosarats poden anar al llac de Santa Fe , Sant Marçal, el Turó, El sot Mal, els Pous de Glaç . Definitivament les forces de cadascú i la imaginació són l'únic límit.


 • Tornar al Inici

 • La Pallissa

 • El Celler

 • Com arribar

 • MASIA CAN TONI
  Tel: 93 847 31 94

  Allotjaments Rurals de Lloguer en ple Parc Natural del Montseny
   
  Crta. de Palautordera a Seva BV5301, KM 15
  08470 Fogars de Montclús - Barcelona
  N 41º 46' 13''  --  E 2º 24' 32''
   

  No s'autoritza l'ús de cap fotografia, totes les fotos són propietat de l'autor de la web.