TURISME RURAL AL MONTSENY 

 

Alzina centenaria del Montseny, Maia Can Toni

L'ENTORN DE CAN TONI

Si voleu passar uns dies de descans en un entorn únic, enmig de la natura,  la finca Can Toni és el lloc adient.

La masia està situada al Veïnat de França, dins del municipi de Fogars de Montclús. El nom del veïnat ve donat a partir de la Guerra del Francès, ja que s'amagaven els francesos per aquestes contrades.

D'una banda, gaudireu d'un allotjament ampli i confortable. D'altra banda, fora de la casa, podeu gaudir de postes de sol de colors espectaculars, camins per passejar i bancs per contemplar el paisatge.

Can Toni està a 820 metres d'altitud, en un vessant del Turó de l'Home, a menys de 900 metres del seu cim.


Aquesta alzina centenària, de 3,10 m de diàmetre i d'uns 400 anys, molt habitual al costat de les cases de pagès, és un arbre particularment estimat a Can Toni i tot un símbol de la casa. Segons explica la tradició, sota la seva ombra, era el lloc on els avantpassats prenien les decisions més importants. També on aparaulaven els acords i on tancaven tractes i negocis.
 


Panoràmica del Parc Natural del Montseny, mirant a l'oest des de Can Toni

Aquesta és la vista que podeu contemplar des de totes les finestres dels allotjaments de Can Toni.
A la dreta queda tallat el majestuós Matagalls amb 1697 m. d'altitud. A l'altra banda, al fons, el poderós Puigdrau 1347 m. que presideix el final del Pla de la Calma. A mig terme, per l'esquerra, la Serra del Navall , com un contrafort, ben llarg, que baixa, directament del Turó de l'Home.POSSIBLES EXCURSIONS A PEU:

La Masia Can Toni està incrustada a l'interior del Montseny, aquesta privilegiada situació fa que sigui un punt de partida ideal per moltes excursions a llocs emblemàtics del Montseny.

1. PUJAR AL CIM MÉS ALT DEL MONTSENY
(2 hores des de la casa)

Si esteu acostumats a caminar per muntanya, podreu pujar al Turó de l'Home (1.707 m.), punt culminant del Montseny, ascendint per la carena de la serra del Navall, pels Corrals d'en Rovira i d'en Deumal, fins el cim. O bé desviar-se una mica, pel corriol que passant per la magnífica fageda farcida d'antics Pous de Glaç , us porta fins Les Agudes (1.700 m).

2.SANT MARÇAL I LA FONT BONA, NAIXEMENT DEL RIU TORDERA
( 1, 5 hores des de la casa)

Des de Can Toni, s'ha de baixar un tros de pista, fins a trobar el corriol direcció Sant Marçal. Passareu pels Esquells del Bovilà per un camí sense pèrdua fins arribar a la Font de les Naiades. A l'altra banda de la carretera, hi trobareu el riu Tordera i el Càmping Les Illes. Si esteu encuriosits per saber on neix aquest riu, us queden tres quarts d'hora per descobrir la Font Bona, el naixemnt natural del riu Tordera i l'ermita de Sant Marçal.En aquest indret, a banda del restaurant, podeu trobar-hi la Taula dels Tres Bisbes, lloc de trobada eclesiàtica històrica.

3. VISITA AL POBLE DEL MONTSENY
(1 hora des de la casa)

Passeig agradable per alzinars i castanyers per una pista de terra des de la part de dalt de la casa. Es pot aprofitar la visita al poble per esmorzar o dinar en algun establiment de restauració que ofereix el poble del Montseny.


Can Toni casa de turisme rural


Massís del Matagalls des de la Masia Can Toni

El Massís del Matagalls (1696 m.) i Coll Pregon, tal com es contempla des de Can Toni (820 m.)
Concretament es veuen perfectament en primer terme, al centre,  els cims del Puig Sacreu (1624 m) i el Turó de Bandera (1654 m) el cim del Matagalls queda immediatament adossat al darrera.


El Matagalls des de la casa rural Can Toni del Montseny Per a altres excursions i sortides, consulteu al propietari un cop estigueu allotjats. • Tornar al Inici

 • La Pallissa

 • El Celler

 • Com arribar

 • MASIA CAN TONI
  Tel: 93 847 31 94

  Allotjaments Rurals de Lloguer en ple Parc Natural del Montseny
   
  Crta. de Palautordera a Seva BV5301, KM 15
  08470 Fogars de Montclús - Barcelona
  N 41º 46' 13''  --  E 2º 24' 32''